Volledig scherm
Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt (rechts) na een goal tergen Frankrijk bij het EK van 2008. Op de achtergrond Joris Mathijsen. © ANP

KNVB zet ook Kuyt en Van der Vaart in het zonnetje

De KNVB heeft na het afscheid van Wesley Sneijder de smaak te pakken en wil nu van meer spelers op een mooie manier afscheid nemen. Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt zijn de volgende twee oud-internationals die alsnog in het zonnetje worden gezet.

Op 13 oktober, voor de Nation League-wedstrijd met Duitsland, neemt de voetbalbond afscheid van de twee Oranje-iconen. Van der Vaart speelde 109 interlands voor het Nederlands elftal, Kuyt trok 104 keer het oranje-shirt aan. Als het aan de KNVB ligt, wordt daarmee een traditie in gang gezet. Vanaf dit jaar wordt jaarlijks zo'n afscheidsavond georganiseerd, waarin van illustere Oranje-internationals op gepaste wijze afscheid wordt genomen.

Volledig scherm
Rafael van der Vaart klimt op de rug van Dirk Kuyt na het EK-duel met Frankrijk in 2008. © ANP
  1. Duitsers hopen op een weerzien Thon en Koeman

    Duitsers hopen op een weerzien Thon en Koeman

    Olaf Thon is er morgen bij als de interland Duitsland-Nederland wordt gespeeld in zijn Gelsenkirchen. De voormalig international van Duitsland speelde onder meer voor Schalke 04, er staat zelfs een Olaf Thon Museum in de stad. Duitse media kijken al uit naar een weerzien van Thon met Koeman, de man die na de door Oranje gewonnen halve finale tegen West-Duitsland in 1988 pontificaal zijn achterste afveegde met het net geruilde shirt van Thon.