Volledig scherm
© epa

Koeman mist 'perspraatje' vanwege overlijden schoonvader

Ronald Koeman heeft het perspraatje vanmiddag bij Feyenoord overgelaten aan assistent Jean-Paul van Gastel. De trainer meldde zich af, omdat de vader van zijn vrouw Bartina is overleden. Dat meldde woordvoerder Raymond Salomon voor het wekelijkse samenzijn met de media in De Kuip.

Volledig scherm
© anp

Lex Immers keert zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ terug in de basisopstelling van Feyenoord. De Haagse middenvelder is weer beschikbaar na een schorsing. Tonny Vilhena, die tegen Willem II op de plek van Immers speelde en twee keer scoorde, staat daardoor weer op zijn eigen plek.

Van Gastel gaf aan dat de technische staf alle vertrouwen in Immers heeft. 'Hij staat niet voor niets al op tien goals.' Ruud Vormer zal waarschijnlijk weer op de bank plaatsnemen. Op de geblesseerde Terence Kongolo na, hij is op de weg terug na een knieblessure, heeft Feyenoord een fitte groep.

Bij Feyenoord werd met tevredenheid gekeken naar de interland tussen Nederland en Italië. Daar stonden Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi samen centraal achterin. Zij hielden Mario Balotelli van het scoren af. Zondag staat Joris Mathijsen echter gewoon naast De Vrij en verhuist Martins Indi weer naar de linkerkant. 'Wij zijn uitermate tevreden over onze defensie en hebben veel vertrouwen in de weg die we zijn ingeslagen', verklaarde Van Gastel.