Volledig scherm
© Still

Koeman twijfelt nog over Depay

Bondscoach Ronald Koeman wilde nog niet zeggen of Memphis Depay dinsdagavond met het Nederlands elftal tegen Estland speelt. ,,Hij is fit, maar ik ga straks even rustig met hem zitten. Dan nemen we een beslissing", zei hij.

Depay is hersteld van een blessure aan een bovenbeen. Koeman wilde in Belfast nog geen risico met hem nemen. ,,Natuurlijk speelt zijn club Olympique Lyon daar ook een rol in. Maar die club zal altijd zeggen 'liever niet spelen.' Dan heeft die speler meer rust naar het weekeinde. Maar als een speler fit is, dan kan hij spelen.”

Koeman mist tegen Estland Virgil van Dijk (persoonlijke omstandigheden) en de geblesseerde Ryan Babel. Marten de Roon moet een schorsing uitzitten. Stefan de Vrij zal Van Dijk niet vervangen. ,,Hij is niet helemaal fit en kan alleen invallen", zei Koeman.

Oranje heeft zich zaterdag al gekwalificeerd voor het EK van volgend jaar zomer. ,,Dit is een mogelijkheid om andere jongens aan het werk te zien", zei Koeman die zei dat Georginio Wijnaldum de aanvoerdersband van Van Dijk zal overnemen.

Volledig scherm
Vermoedelijke opstelling Oranje. © AD