Volledig scherm
Danny Koevermans © pro shots

Koevermans stopt na 29 minuten bij FC Utrecht

Danny Koevermans stop met onmiddellijke ingang met profvoetbal. De 35-jarige Schiedammer stond sinds eind januari onder contract bij FC Utrecht, maar speelde door blessures slechts 29 minuten mee. Terugkerende klachten aan zijn kuit zijn de reden voor zijn besluit.

'Ik had het liever anders gezien, maar we wisten dat de kans aanwezig zou zijn dat dit zou gaan gebeuren. De dinsdag na de uitwedstrijd tegen PSV merkte ik dat het op de training weer misging met mijn kuit', zegt Koevermans tegen AD Sportwereld.

'Voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in wat ik doe en dat ik van waarde kan zijn. Als ik steeds weer moet revalideren en de jongens het veld op zie gaan, doet dat pijn. Het is sinds ik hersteld ben van mijn kruisbandblessure, die ik bij Toronto FC opliep, een repeterend verhaal. Ik kom nu tot het besef dat het op is en dan moet ik eerlijk zijn tegen mijzelf. Het is mooi geweest.'

De Koef blijft wel verbonden aan FC Utrecht. Hij oriënteert zich op een overstap naar het trainersvak en blijft ook gewoon meetrainen met de hoofdmacht van Jan Wouters. Koevermans debuteerde veertien seizoen terug bij Sparta en speelde verder bij AZ, PSV en Toronto. De viervoudig international werd eenmaal kampioen met PSV (2008), won in dat jaar de Johan Cruijffschaal en pakte tweemaal het Canadees kampioenschap.