Volledig scherm
Dordrecht viert een van de zes treffers tegen FC Emmen. © pro shots

Koploper Dordrecht overtuigt, Sparta blijft sukkelen

FC Dordrecht blijft met overtuiging de ranglijst in de Jupiler League aanvoeren. De formatie van trainer Harry van den Ham haalde vrijdag stevig uit bij FC Emmen, 6-1. Met drie treffers in de eerste 10 minuten had Dordrecht het duel eigenlijk al in de openingsfase beslist.

Giovanni Korte en Robin Gosens scoorden zelfs binnen de eerste 6 minuten. Even later maakte Jeffrey Fortes tot overmaat van ramp voor de thuisclub een eigen doelpunt. Nog voor rust liep Dordrecht door Paul Gladon verder uit.

Na de hervatting kwam Emmen door een treffer van Wout Weghorst een beetje terug. Met zijn tweede doelpunt maakte Korte er 5-1 van, Erixon Danso bepaalde de eindstand op 6-1.

Eindhoven, één van de achtervolgers, raakte verder achterop door te verliezen van Almere City FC. De middenmoter won in Brabant met 2-1. Jerge Hoefdraad maakte na een uur het winnende doelpunt. Door Charles Dissels was Almere al eerder op voorsprong gekomen. Jason Bourdouxhe maakte in eerste instantie nog gelijk.

Opvallend was de uithaal van Fortuna Sittard tegen Telstar, 5-0. Abdelaziz Khalouta was de grote man. De Marokkaan scoorde tussen de 19e en 24e minuut maar liefst drie keer.

Het wil maar niet lukken bij Sparta
Sparta Rotterdam slaagt er maar niet in echt aansluiting te vinden met de subtop van de Jupiler League. Het elftal van de nieuwe trainer Gert Kruys verloor vrijdag op eigen veld met 2-1 van MVV Maastricht. Nog maar een paar dagen geleden had Sparta de eerste zege geboekt onder leiding van Kruys. Dat ging toen ten koste van Jong PSV.

Na 24 minuten kwam Sparta op voorsprong door een eigen treffer van Sjoerd Winkens. Sven Braken maakte na precies een uur gelijk. Tom Van Hyfte maakte vervolgens de winnende voor de Limburgers.