Volledig scherm
Patrick Nkoyi-Kiabu zet Fortuna op voorsprong. © PROSHOTS

Koploper Helmond Sport niet langs Fortuna, Cambuur klopt Sparta in topper

Helmond Sport heeft voor het eerst dit seizoen punten verloren in de Jupiler League. Na vijf overwinningen op rij moest de ploeg van trainer Eric Meijers vrijdagavond in eigen stadion genoegen nemen met een gelijkspel tegen Fortuna Sittard: 1-1. Patrick Nkoyi-Kiabu opende in de 12e minuut de score voor de bezoekers, Sebastian Stachnik maakte een kwartier voor tijd gelijk.

Patrick Nkoyi-Kiabu opende in de 12e minuut de score voor de bezoekers, Sebastian Stachnik maakte een kwartier voor tijd gelijk. Topschutter Emrullah Güvenc (negen treffers) bleef droog staan bij de Brabantse koploper.

Met 16 punten gaat Helmond Sport nog altijd aan kop, maar MVV Maastricht naderde de Brabanders tot op 2 punten. De Limburgers wonnen met 3-2 bij AGOVV, dat in de slotfase door twee doelpunten van Sander Fischer nog in de buurt kwam van een puntje.

SC Cambuur zegevierde in de topper tegen Sparta Rotterdam met 3-2, na een achterstand van 2-0 bij rust. Michiel Hemmen bracht Cambuur met twee doelpunten op gelijke hoogte, Marco van der Heide maakte de winnende in Leeuwarden.

Cambuur nestelde zich met 13 punten op de derde plaats, op 3 punten van Helmond Sport. Sparta zakte met 11 punten naar de zesde plek.

Almere City pakte de eerste punten van het seizoen door De Graafschap met 1-0 te verslaan. Stefano Lilipaly tekende na een uur voor het enige doelpunt. De 'Superboeren' speelden vanaf de 30e minuut met tien man na rood voor verdediger Timothy van der Meulen.