Volledig scherm
De schandalige overtreding van Schwab op Riedewald. © anp

Kramer: Mijn tweet is verkeerd begrepen

UpdateMichiel Kramer stelt dat zijn 'cynisch bedoelde' tweet verkeerd begrepen is. De spits van ADO Den Haag kreeg een storm van kritiek over zich heen nadat hij op Twitter sprak van een 'prima tackle' van Stefan Schwab op Ajacied Jairo Riedewald. De middenvelder van Rapid Wien had Riedewald ernstig kunnen blesseren door met twee gestrekte benen schandalig in te komen.

,,Leuke pot. Prima tackle. Goeie uitslag," zo reageerde Kramer na het duel waarin Ajax een 2-0 voorsprong in Wenen uit handen gaf.

Het commentaar van de spits van ADO Den Haag viel niet bij iedereen in de smaak. ,,Benieuwd of je het nog steeds een prima tackle vindt als zoiets bij jou gebeurt," zo reageert een Twitteraar. ,,Chapeau Michiel! Goed gebruik van je voorbeeldfunctie," vindt een ander. De meeste reacties zijn een stuk minder vriendelijk.

,,Bedankt voor alle hartverwarmende reacties. Een hele goede morgen," plaatste Kramer donderdagmorgen op Twitter na het retweeten van tientallen hatelijke reacties. Later op de dag stelde Kramer via Twitter dat het om een misverstand gaat. ,,Jammer dat mijn cynische tweet totaal verkeerd is begrepen, uiteraard was het een schandalige tackle.''

Riedewald kwam met de schrik vrij bij de 'aanslag' van Schwab. De Oostenrijker werd door arbiter William Collum meteen met rood van het veld gestuurd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement