Volledig scherm
© pro shots

Kritiek binnen ADO op dure tripjes Wang

De hoge kosten die ADO's clubeigenaar Wang Hui maakt bij bezoekjes aan Nederland, worden volgend week bespreekbaar gemaakt tijdens vergaderingen van de top van de Haagse voetbalclub. Maandag wordt de Chinese grootaandeelhouder verwacht voor een vergadering met de aandeelhouders (UVS, de vereniging HFC en de gemeente Den Haag), een dag later staat een meeting van de raad van commissarissen op het programma.

Wang vloog vorige maand naar Nederland in gezelschap van zoon Terry en landgenoot Zheng Lee. Laatstgenoemde moet een rol gaan vervullen in de directie van de club.

De kosten voor de heen en weer vluchten -Wang vliegt businessclass- plus het vierdaagse verblijf in het Haagse Hilton Hotel zijn voor rekening van ADO Den Haag, wat binnen de club voor discussie en kritiek zorgt. Zoals bekend verkeert ADO Den Haag in financiële problemen. In de aankomende vergaderingen moeten hier vaste afspraken over komen. De Chinese én Haagse leiding bespreken volgende week de huidige staat van de voetbalclub. Voor Ton Rutgrink is het de laatste RVC-vergadering. De commissaris heeft zijn vertrek aangekondigd.