Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Kuipers blijft bij penaltybeslissing: 'Jullie hebben de verkeerde beelden gezien'

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft in de Veronica Ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica gereageerd op zijn beslissing om FC Utrecht vrijdag in de wedstrijd tegen NAC een strafschop toe te kennen. ,,Niemand heeft de beelden gezien die ik heb gezien op mijn scherm."

Simon Gustafson van FC Utrecht kreeg tijdens het duel met NAC een penalty, na licht contact met Menno Koch. Een dubieuze beslissing, vond ook de videoscheidsrechter die er bij Kuipers op aandrong om de beelden nog even te bekijken. Dat deed Kuipers, maar hij bleef bij zijn besluit. ,,Op basis van mijn positie en de camera vanaf de andere kant van de goal zie je toch echt wel dat er een terugtrekkende beweging is van de speler van NAC op Gustafson."

Begrip

Toch begrijpt Kuipers de commotie ook wel. ,,Ik snap het Nederlands publiek, die twee momenten ziet vanaf de zijkant en de achterkant. Dat mensen dan denken: is dit nou een penalty? Hij laat zich wel heel makkelijk vallen. Maar ik heb de goede beelden wel gezien, jullie hebben de verkeerde beelden gezien.”

Ook andere arbiters zullen hun licht woensdag nog laten schijnen op de strafschop voor FC Utrecht. In Zeist worden dan de var-momenten van afgelopen weekend besproken met alle scheidsrechters die de top in Nederland fluiten.

Bekijk en beluister hieronder het gehele gesprek dat Kuipers met Giel Beelen had in zijn ochtendshow.