Afgelopen zomer werd het kunstgras op Het Kasteel van Sparta al vervangen.
Volledig scherm
Afgelopen zomer werd het kunstgras op Het Kasteel van Sparta al vervangen. © Pro Shots

Kunstgras definitief verdrongen: eredivisieclubs vanaf de zomer van 2025 verplicht op écht gras

Het kunstgras verdwijnt definitief uit de eredivisie. Vanaf seizoen 2025/2026 zijn de clubs die op het hoogste niveau spelen verplicht om op natuurgras te spelen.

20 reacties

 • Sander de Koning

  3 maanden geleden
  Bij diverse amateurclubs is kunstgras een zegen omdat ze geen grond hebben om te trainen/wedstrijden spelen en veel leden hebben die ze dan zouden moeten teleurstellen om te gaan sporten. Het is maar net wat je wilt en wat blessures betreft is het onzin,want daar kun je op anticiperen door je voetenwerk.Het enige nadeel ervan is dat zomers de warmte niet weg kan en voor de rest niets.
 • Rob Muller

  3 maanden geleden
  GOD ZIJ DANK! Hoe eerder die rotzooi weer terugvervangen is door natuurlijk gras hoe beter. Het Nederlandse voetbal was hierdoor Europees gezien een ondergeschoven kermiskindje geworden waarbij spelers hierom weigerden om voor Nederlandse clubs te komen spelen. Misschien is het makkelijk voor het amateurvoetbal om te trainen maar echte en grote wedstrijden speel je op echt gras.
 • Freddie Stuivenberg

  3 maanden geleden
  Er zijn veel blessures ontstaan door het kunstgras! Eindelijk doet de KNVB er verstandig aan om het kunstgras te verbieden op het hoogste niveau!
 • Sander de Koning

  3 maanden geleden
  Nou de kunstpenis ook maar verbieden zou ik zeggen.
 • Patrick Delmeer

  3 maanden geleden
  @faizy, het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kunstgras zorgen voor veel meer blessures en alle coördinatie is totaal anders. Dus wat jij zegt is totale onzin. Het is fantastisch nieuws dat het kunstgras verboden word. Zou ook in de hele amateursport ook moeten