Volledig scherm
© ANP

Kuyt krijgt afscheidswedstrijd van Feyenoord

Feyenoord gaat een afscheidswedstrijd organiseren voor Dirk Kuyt. Dat zei Kuyt vandaag tijdens een persconferentie. ,,Feyenoord heeft me een afscheidswedstrijd aangeboden, dat vind ik zeer respectvol", aldus de 36-jarige Katwijker die gisteren aankondigde dat hij stopt met voetballen. 

,,Ik heb heel veel meegemaakt maar het landskampioenschap met Feyenoord is absoluut het hoogtepunt in mijn carrière", vertelt Kuijt, die laat weten nog steeds in een roes te zitten. ,,Ik heb mijn doel bereikt, kampioen worden met Feyenoord. Daarom is dit het juiste moment om te stoppen."

Kuyt gaat eerst tijd vrijmaken voor zijn gezin en zal volgend seizoen deel uitmaken van de technische staf in Rotterdam. Technisch directeur Martin van Geel gaat de oud-speler van FC Utrecht, Liverpool, Fenerbahçe en Feyenoord opleiden in de technische aspecten.

Voordat de international van Oranje (104 interlands) op kantoor gaat werken zal hij eerst nog in een testimonial op het veld zijn opwachting maken. De datum en tegenstander van Feyenoord voor de wedstrijd zijn nog niet bekend.