Kuyt zwaait met voetbalvrienden af in volle Kuip

Fotoserie/videoDirk Kuyt (37) heeft vanmiddag definitief afscheid genomen als voetballer. De voormalig aanvaller uit Katwijk zwaaide in een volle Kuip af met de Dirk Kuyt Testimonial, een wedstrijd met én tegen voormalig ploeggenoten.

De zonen van Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Joris Mathijsen en Robin van Persie. Ze kregen tijdens de Dirk Kuyt Testimonial de kans om te laten zien of ze ooit in de voetsporen van hun beroemde vaders kunnen treden. Met clubicoon Willem van Hanegem als scheidsrechter. In de Kuip speelden de kinderen alsof hun leven er vanaf hing. Maar in het stadion van Feyenoord draaide het uiteraard toch vooral om Dirk Kuyt. Voormalig medespelers en trainers struikelden over elkaar om Kuyt schouderklopjes te geven. Zoals Louis van Gaal, die Kuyt omschreef als ‘een alleskunner’. Maar ook de Spanjaard Rafael Benitez, die Kuyt onder zijn hoede had in Liverpool was lovend over de Katwijker die ruim een jaar geleden stopte als profvoetballer. Benitez vertelde dat Liverpool op zoek was naar een spits en een rechterspits. De club had geen geld om twee spelers te halen en dus was Kuyt de ideale oplossing. ,,Zeker als je kijkt naar de prijs die we voor hem hebben betaald en wat we daarvoor terugkregen.’’

"Dirkie Kuyt, Dirkie Kuyt, Dirkie Kuyt olé olé," klonk het in de Kuip. De toegangskaarten waren aan de prijzige kant, maar de aanhang van Feyenoord liet de toekomstig jeugdtrainer niet in de steek. De mensen zaten met een masker van Dirk op. Ook Giovanni van Bronckhorst was er, ondanks het feit dat de hoofdtrainer van Feyenoord op zijn zachtst gezegd not amused was met passages in het onlangs verschenen boek van Kuyt. De Katwijker noemde de trainer na afloop ‘een groot mens en een groot trainer’.

Ook Steven Gerrard stond met een shirt van Feyenoord aan. De Engelsman was één van de grote namen die naar Rotterdam was gekomen om Kuyt als speler uit te zwaaien. De nieuwe trainer van Rangers in Schotland klapte toen Kuyt op zijn eigen feestje een strafschop tegen Oranje mocht benutten. Edwin van der Sar was kansloos namens het Oranje waar Robin van Persie tweemaal voor scoorde. Uitslagen en opstellingen deden er eigenlijk niet toe. Het ging om het uitluiden van een speler die alles uit zijn loopbaan haalde. Een speler die lijkt voorbestemd om in de toekomst trainer te worden.

Volledig scherm
Louis van Gaal, Dirk Kuyt en Robin van Persie vanmiddag in De Kuip. © ProShots

Feyenoord Rotterdam on Twitter

Staat je goed, Stevie! 😏 #DKT #Feyenoord

Volledig scherm
Steven Gerrard in duel met Patrick Paauwe. © ANP
Volledig scherm
De zoontjes van Robin van Persie en Dirk Kuyt met elkaar in duel. © ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Dirk Kuyt en Pascal Bosschaart hebben hun ogen gericht op de bal. © ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-4
FeyenoordFEY
away logo