Volledig scherm
Zakaria Labyad. © PRO SHOTS

Labyad bij Ajax herenigd met Erik ten Hag

Zakaria Labyad (25) speelt de komende jaren voor Ajax. De speler van FC Utrecht wordt in Amsterdam herenigd met trainer Erik ten Hag die een uitstekende band heeft met de aanvallende middenvelder heeft. Zij werkten eerder succesvol samen bij FC Utrecht.

Door Daniël Dwarswaard

Labyad stond al langer op het wensenlijstje van Ten Hag. Afgelopen winter wilde Ajax de Marokkaan al overnemen, maar toen kwam het niet tot een overeenkomst. Wel werd toen al gesproken over een zomerse transfer die er nu van gaat komen. Labyad speelt met FC Utrecht nog in de play-offs voor Europees voetbal. Daarna zal de deal helemaal afgerond worden.

Ten Hag werkte ook al bij PSV samen met Labyad waar de speler als een grote belofte te boek stond. Hij vertrok echter vroeg uit Eindhoven voor een avontuur in Portugal bij Sporting Lissabon. Daar slaagde hij niet. Na verhuurperiodes aan Vitesse en Fulham kwam Labyad bij FC Utrecht terecht waar hij onder Ten Hag uitgroeide tot één van de betere spelers van de eredivisie.

Ajax legde eerder al verdediger Perr Schuurs en aanvaller Hassane Bandé vast. Het tweetal vliegt vandaag al mee naar Dubai waar Ajax een afsluitende commerciële trip heeft. Bij deze aankopen zal het niet blijven voor Ajax. De Argentijnse verdediger Lisandro Magallan van Boca Juniors staat nog altijd zeer hoog op de wensenlijst.

Het belooft sowieso een hete transferzomer voor Ajax te worden. Spelmaker Hakim Ziyech vertrekt uit Amsterdam en hoopt op het WK met Marokko uit te blinken. De Italiaanse topclub AS Roma heeft de zinnen gezet op Justin Kluivert die met Ajax maar geen overeenstemming kan bereiken over een nieuw contract. Verder is het zeer de vraag of Ajax toptalent Matthijs de Ligt binnenboord kan houden. De verdediger wordt begeerd door tal van Europese topclubs. Ook keeper Andre Onana heeft al meerdere keren aangegeven op een transfer te azen.

Volledig scherm
Zakaria Labyad in duel met PEC Zwolle-speler Nicolas Freire. © ANP Pro Shots