Volledig scherm
Heracles-keeper Michael Brouwer tekent twee jaar bij in Almelo. © Marcel van Dorst

Langstzittende speler van Heracles tekent bij

Michael Brouwer (25) heeft zijn contract bij Heracles verlengd. De tweede doelman tekende vandaag voor twee jaar bij met een optie voor nog een seizoen.

Brouwer speelt al sinds 2013 bij Heracles en gaat zijn zesde seizoen in. Ook Jaroslav Navratil is er al zo lang bij, maar hij vertrekt na dit seizoen uit Almelo. De keeper uit Apeldoorn streed lang met Renze Fij uit Enschede om een plek op de reservebank. Fij debuteerde vorig seizoen in de eredivisie, Brouwer wacht nog op dat moment. 

Zeinstra

Vorig jaar zomer vertrok Fij op huurbasis naar Dordrecht, keerde in de winterstop terug in Almelo maar kwam niet meer in het plaatje voor. Hij kan op zoek naar een nieuwe club. Doelman Harm Zeinstra tekende vorig jaar in Almelo, hij heeft nog een doorlopend contract. Twee maanden geleden werd hij als tweede doelman gepasseerd door Brouwer.

Volledig scherm
Grote vreugde bij de spelers en fans van Heracles Almelo na de 2-1 winst op FC Twente dit seizoen. Ook reservedoelman Michael Brouwer (rechts) deelde mee in de feestvreugde. © ANP Pro Shots

Kleedkamer

,,Michael is een fijne persoonlijkheid en speelt een belangrijke rol in de kleedkamer’’, zegt Mark-Jan Fledderus, de technisch manager van Heracles. ,,Hij heeft zich op de achtergrond goed ontwikkeld. De laatste periode is hij doorgegroeid tot tweede keeper. We zijn blij dat we hem langer aan de club hebben weten te binden.’’