Volledig scherm
PREMIUM
4-10-2015: Gaston Pereiro (rechts) heeft de winnende treffer binnengeschoten tegen Ajax en juicht met Luciano Narsingh. © Pim Ras Fotografie

Latino’s PSV exploderen in topduels

Een topper tegen Ajax of Feyenoord? Latijns-Amerikaanse PSV’ers kunnen dan vaak nog net iets méér brengen. Eind jaren 80 begon dat al bij Romário. En via Ronaldo, Farfán, Alex en anderen eindigde het voorlopig bij Gastón Pereiro.

Quote

Het regent al drie decennia lang goals en assists van spelers uit Midden- en Zuid-Amerika in duels met Ajax en Feyenoord.

Door Maarten Wijffels

Hirving Lozano heeft al zin in zondag. Je ziet het deze week aan hoe hij traint. Het lijkt alsof de Mexicaan nóg wat meer gas geeft dan anders bij zijn dribbels. Marco van Ginkel viel het ook op, toen hij afgelopen dinsdag aanschoof voor een interview. ,,Hij is zó gretig, zó explosief en snel’’, zei de captain van PSV over Lozano.

Ze zien het vaker gebeuren bij PSV. In weken zoals deze, met een topduel op het programma, dan komen de Latijns-Amerikaanse spelers in de selectie nog extra tot leven. Vorig seizoen wakkerde Andrès Guardado het vuur aan, toen PSV ook half december naar de Arena moest voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Hij kwam die week net terug van een revalidatie in Mexico, had alles gedaan om het duel te halen en nam de hele selectie mee in zijn beleving.