Volledig scherm
Leandro Resida. © pro shots

Leandro Resida ziet VVV als 'mooie stap'

Leandro Resida zet zijn carrière voort bij VVV Venlo. De 25-jarige aanvaller, die transfervrij overkomt van FC Emmen, tekent voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar bij de club uit Limburg.

Hoewel hij met Emmen dit seizoen hoger eindigde dan VVV, denkt de behendige vleugelspits met zijn transfer wel degelijk een stap voorwaarts gemaakt te hebben. ,,Ik zie dit als een mooie stap," zegt Resida. ,,VVV is lager geëindigd maar heeft wel meer potentie om door te groeien naar de eredivisie. Ik vind dat deze club daar thuishoort en ik zal er alles aan doen om dat komend seizoen al te bewerkstelligen."

Volgens zaakwaarnemer Shallon Nkeshimana had Resida de sprong naar de het hoogste niveau al kunnen maken. ,,Er was interesse uit de eredivisie, maar Leandro had het beste gevoel bij VVV. Uit de gesprekken met de clubleiding sprak veel vertrouwen, ook omdat de wens om te promoveren geheel wederzijds is.

Resida was dit seizoen vooral voor de winterstop smaakmaker bij de het verrassend goed presterende FC Emmen. De aanvaller was bij meer dan tien goals direct betrokken. Pogingen om zijn aflopende verbintenis in Emmen te verlengen, leidden niet tot een akkoord.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement