Lieke Martens versnelt voorbij Marion Torrent.
Volledig scherm
Lieke Martens versnelt voorbij Marion Torrent. © ANP Sport

Leeuwinnen geven oefenzege tegen Frankrijk in blessuretijd uit handen

Tournoi de FranceDe Leeuwinnen hebben ook hun laatste wedstrijd op het Tournoi de France, het vierlandentoernooi in Frankrijk, niet kunnen winnen. Tegen het gastland kreeg de ploeg van Sarina Wiegman in blessuretijd de 3-3 om de oren. 

De kampioen van Europa en nummer 2 van het WK nam in het lege Stade du Hainaut een voorsprong van 2-0 via doelpunten van Lynn Wilms en recordinternational Sherida Spitse. De 19-jarige Wilms debuteerde in de basis als rechtsback, de positie waarop Wiegman naar een oplossing zoekt nu Desiree van Lunteren (gestopt) en Liza van der Most (zwaar geblesseerd) zijn weggevallen. De verdedigster van FC Twente kreeg de bal in de 29ste minuut voor haar voeten na een gekraakt schot van Jackie Groenen en haalde doeltreffend uit. Een paar minuten later verdubbelde Spitse de voorsprong uit een strafschop, na een overtreding op Lieke Martens.

Frankrijk kwam kort voor rust terug in de wedstrijd na een fout van Dominique Bloodworth. De verdedigster kopte de bal te zacht terug op keepster Sari van Veenendaal en daarvan kon Valérie Gauvin profiteren. Een handsbal van Spitse leidde na een uur de Franse gelijkmaker uit een strafschop in. Oranje had in de tweede helft weinig in te brengen, maar kwam wel weer op voorsprong dankzij een doelpunt in de 72ste minuut van Martens.

Een kwartier voor tijd moest Stefanie van der Gragt met een ogenschijnlijk forse enkelblessure van het veld. In de vierde minuut van de extra tijd voorkwam invalster Ouleymata Sarr dat Oranje het toernooi met een zege zou afsluiten.

Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© ANP Sport
Volledig scherm
© AFP