Lieke Martens keerde terug bij de nationale ploeg.
Volledig scherm
Lieke Martens keerde terug bij de nationale ploeg. © BSR Agency

Leeuwinnen niet langs Brazilië in eerste interland van 2020

De Leeuwinnen hebben in aanloop naar de Spelen in Tokio op het vriendschappelijke toernooi in Frankrijk de eerste wedstrijd gelijkgespeeld. In een wedstrijd met weinig kansen kwam het elftal van Sarina Wiegman niet verder dan 0-0 tegen Brazilië, de nummer vier van de vorige Olympische Spelen. 

Lineth Beerensteyn speelde als rechtsback.
Volledig scherm
Lineth Beerensteyn speelde als rechtsback. © BSR Agency

Oranje greep het duel aan om een aantal zaken uit te proberen. Zo speelde Lineth Beerensteyn, normaal gesproken aanvaller, als rechtsback. Een positie die sowieso een nieuw gezicht gaat krijgen ten opzichte van vorig jaar door het afscheid van Desiree van Lunteren.

Ook Loes Geurts kreeg een kans tussen de palen, een positie die normaal bezet wordt door de beste keepster van 2019 en tevens de aanvoerder: Sari van Veenendaal. Lieke Martens keerde terug in de opstelling na haar teenblessure en speelde zo haar eerste interland sinds de verloren WK finale. 

Terug naar Valenciennes

Dat er niets op spel stond, viel af te lezen aan het spel. Desalniettemin was Oranje de betere ploeg. Zowel in de eerste als in de tweede helft waren de Leeuwinnen het dichtst bij een doelpunt. Voor de rust was het Jackie Groenen die een goede kans miste, na de rust was de grootste mogelijkheid voor Shanice van der Sanden. Zij kon alleen op de Braziliaanse goalie af maar faalde in het één-tegen-één-duel. 

De Leeuwinnen komen op dit Tournoi de France nog twee keer in actie. Zaterdag speelt het team van Wiegman tegen Canada, drie dagen later wordt de derde en tevens laatste wedstrijd gespeeld tegen gastland Frankrijk.  

Shanice van de Sanden in actie.
Volledig scherm
Shanice van de Sanden in actie. © BSR Agency
Vivianne Miedema.
Volledig scherm
Vivianne Miedema. © BSR Agency
  1. Podcast | ‘Nederlandse clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacrisis’

    Podcast | ‘Nederland­se clubs hebben zichzelf in de voet geschoten aan het begin van de coronacri­sis’

    Een nieuwe AD Voetbal Podcast, met daarin de vraag of de Nederlandse clubs uit de eredivisie zichzelf niet enorm in de voet geschoten hebben met de manier waarop ze zich opgesteld hebben aan het begin van de coronacrisis? Ook Dirk Kuyt, de Duitse trainers en het voortbestaan van alle bvo’s komt aan bod. Aan het woord: Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Daniël Dwarswaard en Etienne Verhoeff.