Daniëlle van de Donk is geblesseerd geraakt tegen Canada.
Volledig scherm
Daniëlle van de Donk is geblesseerd geraakt tegen Canada. © ANP Sport

Leeuwinnen raken ook Daniëlle van de Donk kwijt

De Nederlandse voetbalsters sluiten het vierlandentoernooi in Frankrijk af zonder Daniëlle van de Donk. De middenveldster van Arsenal heeft een fikse enkelblessure opgelopen in het duel met Canada (0-0). Van de Donk moest zich in Calais na een half uur laten vervangen.

,,Het gaat niet goed, ze kan heel moeilijk lopen", zei bondscoach Sarina Wiegman. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is. Van de Donk kan dinsdag in ieder geval niet meedoen in de laatste wedstrijd op het Tournoi de France, in Valenciennes tegen gastland Frankrijk.

Wiegman zag eerder al Victoria Pelova (knie) en Vivianne Miedema (bovenbeen) geblesseerd afhaken. De Brabantse Aniek Nouwen is uit voorzorg naar huis gestuurd, vanwege een aangescherpt advies van het RIVM wat betreft het nieuwe coronavirus.

Jill Roord moest de duels met Brazilië (ook 0-0) en Canada overslaan vanwege bovenbeenklachten, maar zij kan mogelijk tegen Frankrijk wel meedoen. Wiegman heeft spits Fenna Kalma opgeroepen om haar uitgedunde selectie te versterken.

Bekijk hieronder een openhartig interview met Daniëlle van de Donk

Sophie Schmidt (links) in duel met Daniëlle van de Donk.
Volledig scherm
Sophie Schmidt (links) in duel met Daniëlle van de Donk. © BSR Agency