BSR Agency
Volledig scherm
BSR Agency © AD

Leeuwinnen uitgenodigd voor vierlandentoernooi in Frankrijk

De Nederlandse voetbalsters hebben een uitnodiging gekregen van de Franse bond voor een vriendschappelijk toernooi in het voorjaar. Brazilië en Canada zijn ook uitgenodigd door Frankrijk, dat als gastland sowieso meedoet. 

Bondscoach Sarina Wiegman moet nu beslissen of ze met Oranje wil meedoen aan dit vierlandentoernooi of dat de voetbalsters, zoals de laatste jaren gebruikelijk, in actie komen op het toernooi om de Algarve Cup. Aan het programma van de Leeuwinnen voor 2020 wordt nog gewerkt, meldde een woordvoerster van de KNVB.

De Franse bond wil het 50-jarig bestaan van voetbal voor vrouwen in het land opluisteren met een aansprekend evenement. De wedstrijden worden tussen 4 en 10 maart gespeeld in Calais en Valenciennes. De Nederlandse voetbalsters kwamen afgelopen zomer tijdens het WK twee keer in actie in Valenciennes, de groepswedstrijd tegen Kameroen (3-1) en de kwartfinale tegen Italië (2-0).

Oranje gaat in juli naar Japan voor het debuut op de Olympische Spelen. In april vindt daarvoor de loting plaats. Komend jaar staan voor de Europees kampioen ook nog vier wedstrijden in de EK-kwalificatie op het programma.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”