Flitsende en rokerige taferelen in de Kuip voor de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax.
Volledig scherm
PREMIUM
Flitsende en rokerige taferelen in de Kuip voor de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax. © Pim Ras Fotografie

Lege Kuip bij afscheid Van Persie en Van Bronckhorst?

Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst die voor lege tribunes afscheid nemen bij Feyenoord. Het is een reëel doemscenario, nu een nieuwe sanctie onderweg is wegens het afsteken van vuurwerk door Rotterdamse fans.

Robin van Persie juicht in een volle Kuip nadat hij heeft gescoord tegen Ajax.
Volledig scherm
Robin van Persie juicht in een volle Kuip nadat hij heeft gescoord tegen Ajax. © Pim Ras Fotografie

Door Mikos Gouka

Hardop spreken ze het niet uit. Dat zou niet slim zijn. Je kunt de tuchtcommissie van de KNVB maar op een idee brengen. Maar nu de aanklager van de KNVB al een tijdje bezig is met zijn onderzoek naar de gebeurtenissen bij de start van de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (0-3), houden de beleids­bepalers in de Kuip hun hart vast.

Welke straf ploft er eerdaags op de deurmat wegens het afsteken van vuurwerk? Voor de duidelijkheid alles nog even op een rijtje. Volgende week speelt Feyenoord in de Kuip tegen Heerenveen en de tuchtcommissie heeft bepaald dat vak S, waar het meest fanatieke deel van de aanhang is gehuisvest, helemaal leeg moet blijven. Bovendien moest er 15.000 euro worden overgemaakt naar Zeist. Dit omdat de aanhang van de Rotterdammers vuurwerk afstak in december tijdens de wedstrijd tegen PSV (2-1).