Volledig scherm
© ANP

Leon Vlemmings nieuwe trainer Excelsior

Trainer Leon Vlemmings keert terug in het Nederlandse profvoetbal. De voormalige assistent-coach van NAC Breda en Feyenoord treedt komende zomer in dienst van Excelsior, de huidige hekkensluiter in de eredivisie. Hij is een contract voor 2 jaar overeengekomen met directeur Simon Kelder. Vlemmings is nu nog werkzaam bij het Cypriotische AEK Larnaca waar hij aan zijn eerste en laatste seizoen bezig is.

De 42-jarige Vlemmings volgt John Lammers op, die na dit seizoen bij Excelsior moet vertrekken. De nieuwe hoofdcoach gaat waarschijnlijk in de Jupiler League aan de slag. Met alleen nog de thuiswedstrijd tegen PSV te spelen, staat de Rotterdamse ploeg 2 punten achter op De Graafschap.

Vlemmings was eerder onder meer assistent-trainer bij Feyenoord. In 2008 kwam hij naar Rotterdam. In de Kuip werd hij eerst assistent-trainer onder Gertjan Verbeek. Na diens vertrek was Vlemmings een half jaar interim-hoofdtrainer.

Met de komst van Mario Been werd hij opnieuw assistent. Ook na diens vertrek, deze zomer, was Vlemmings korte tijd interim-hoofdtrainer, maar na de entree van Ronald Koeman vertrok ook Vlemmings.

'Leon Vlemmings is een trainer die past in het profiel van de hoofdtrainer die wij voor ogen hebben', licht algemeen directeur Simon Kelder op de website van zijn club toe. 'We hebben een aantal goede gesprekken gehad en zijn verheugd dat hij de uitdaging aangaat om bij Excelsior aan de slag te gaan.' Hij vervolgt: 'We verwachten dat Vlemmings ons beter laat voetballen, of dat nu in de eredivisie of eerste divisie is.'

'Excelsior is een warme club, een goed nest voor spelers om zich te ontwikkelen', zegt Vlemmings. 'Ik heb een aantal goede gesprekken gevoerd met de mensen van de club. De ideeën van Excelsior over de ontwikkeling van spelers spreken mij enorm aan. Die manier van werken past bij mij en daarom heb ik voor Excelsior gekozen.'

'Het was vooral het verhaal dat mij aansprak. Natuurlijk zou ik liever zien dat Excelsior komend seizoen nog in de eredivisie speelt, maar anders gaan we in de Jupiler League aan de slag. Bij mijn besluit om voor Excelsior te kiezen heeft dat in elk geval geen rol gespeeld', aldus de nieuwe trainer voor het komende seizoen.