Volledig scherm
Leon Vlemmings © pro shots

Leon Vlemmings nieuwe trainer van Go Ahead

Leon Vlemmings is komend seizoen de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Hij volgt interim-trainer Robert Maaskant op. Maaskant, die eind maart werd aangesteld als vervanger van Hans de Koning, slaagde er niet in om de Deventer ploeg in de eredivisie te houden.

Vlemmings was sinds vorig jaar werkzaam voor de KNVB alwaar hij de trainerscursus betaald voetbal vernieuwde. Nu maakt hij de overstap naar Go Ahead. ,,Een geweldige club", zo vertelt de trainer op de site van de club uit Deventer. ,,Het stadion, de fans, het shirt, de historie. Een club die leeft, broeit en waar altijd iets gebeurt. Maar tijdens de gesprekken die ik heb gevoerd met de leiding van de club heb ik ook een goed beeld gekregen van de visie die er ligt. Een visie die helemaal aansluit bij mij als trainer en persoon: vernieuwen, durven, presteren, geen uitdaging uit de weg gaan.”

De 47-jarige Vlemmings was eerder actief als trainer bij FC Eindhoven (2000-2005), het Cypriotische AEK Larnaca (2011-2012) en Excelsior (2012-2013). Bij Roda JC was hij in het seizoen 2013-2014 technisch manager. Tussendoor was hij nog assistent-trainer bij NAC Breda, Feyenoord en Oranje <19.

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
2-3
FC UtrechtUTR
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
8-0
De GraafschapGRA
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-2
FC EmmenEMM
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
0-2
Fortuna SittardFOR
away logo