Volledig scherm
Leroy Fer. © BSR Agency

Leroy Fer: Mijn focus ligt op Feyenoord

Leroy Fer keert op korte termijn officieel terug in het shirt van Feyenoord. Hoewel het papierwerk formeel nog moet worden afgewikkeld, twijfelt niemand eraan dat de 29-jarige middenvelder binnenkort weer bij zijn jeugdliefde speelt. ,,Ja, er zijn ook andere clubs die interesse in me hebben. Maar ik heb een enorm goed gevoel bij Feyenoord. Mijn focus ligt hier.”

Door Dennis van Bergen

Gisteren, in het duel van Feyenoord met het Franse Angers SCO (2-2), deed Leroy Fer 45 minuten mee. De middenvelder, die na zijn debuut in De Kuip speelde voor achtereenvolgens FC Twente, Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City, viel in de oefenwedstrijd op door zijn gretigheid, fitheid en goede spel. ,,Ik heb nu twee keer 45 minuten gespeeld en ik moet zeggen dat het redelijk goed gaat”, erkent de elfvoudig international van het Nederlands Elftal. ,,De komende weken ga ik mijn stinkende best doen om mijn fitheid weer helemaal bij te spijkeren, zodat ik snel weer op mijn oude niveau zit.”

In de ene helft dat Fer woensdag meedeed in de snikhete Kuip viel hij, behalve door zijn voetballende meerwaarde, op door zijn aanhoudende coaching. Die houding kan niet los worden gezien van de gesprekken die de middenvelder voert met de nieuwe trainer Jaap Stam. ,,Feyenoord heeft een selectie met heel veel gretige, jonge spelers. Ik vind het leuk om die leidersrol op me te nemen. Dat kan in de manier van coachen, maar bijvoorbeeld ook door er geregeld hard in te gaan op het veld. Ik wil een voorbeeld voor de jonge jongens zijn.”

Niveau

Over het niveau van de selectie zegt Fer eveneens te spreken te zijn. ,,Alleen het maken van goals gaat ons nog wat moeilijk af. Daarin moeten we nog progressie boeken.”

Grote vraag: wanneer gaat Fer -die vooralsnog slechts ‘proefspeler’ is in De Kuip officieel zijn contract tekenen bij Feyenoord? Of overweegt de middenvelder om alsnog een andere keuze te maken, mocht die gelegenheid zich voordoen? ,,Ja, er zijn ook andere clubs die interesse in me hebben. Maar ik heb een enorm goed gevoel bij Feyenoord. Ik ben happy bij deze club, waar ik alle tijd krijg om weer helemaal fit te worden en waar de technische staf een duidelijk plan met me heeft. Mijn focus ligt hier.”

De verwachting is dat Feyenoord en Fer, die komende zondag in de oefenwedstrijd tegen het Engelse Southampton opnieuw minuten zal maken, binnenkort formeel tot overeenstemming komen over een meerjarig contract in De Kuip.

Bekijk hieronder het interview met spits Dylan Vente na afloop van de wedstrijd: