Volledig scherm
Timo Letschert. © ANP Pro Shots

Letschert: ik dacht dat ik er klaar voor was

Voor het eerst sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht stond Timo Letschert in de basis. De hele wedstrijd speelde de centrale verdediger tegen Fortuna Sittard niet vol. Net op het moment dat hij na iets meer dan 70 minuten de kant opzocht, maakte de thuisploeg 1-1. En daar bleef het ook bij.

,,Ik heb het doelpunt zelf niet gezien, trok net mijn shirt aan”, vertelt Letschert. ,,Doodzonde. Als Utrecht hoor je hier gewoon te winnen.”

Of het doelpunt van directe tegenstander Andrija Novakovich, na een klutssituatie in het strafschopgebied, iets met zijn wissel te maken had, liet de verdediger in het midden. ,,Ik kreeg kramp in beide kuiten. Dan kan je doorgaan en iets forceren, maar dat kan ook een doelpunt opleveren. Ik achtte het beter om te stoppen, ook met het oog op de rest van het seizoen. Ik dacht dat ik er al klaar voor was, hoopte de 90 minuten vol te kunnen maken. Misschien heb ik de komende twee trainingsweken (komend weekeinde is er geen competitievoetbal, red.) nodig om helemaal fit te worden.”

Volledig scherm
2018-09-01 21:49:22 Sittard- football, 01-09-2018, Fortuna Sittard stadium, Fortuna Sittard - FC Utrecht, Dutch Eredivisie , season 2018/2019, final result , FC Utrecht player Timo Letschert (L) and Fortuna Sittard player Mark Diemers. © ANP Pro Shots