Volledig scherm
De harde overtreding van Timo Letschert op Slagveer. © anp

Letschert niet akkoord met schorsing

UpdateTimo Letschert en FC Groningen gaan niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB. De aanklager betaald voetbal wil dat Letschert twee wedstrijden aan de kant blijft na zijn rode kaart zondag tegen sc Heerenveen. De verdediger werd al na 10 minuten uit het veld gestuurd na een harde overtreding op Luciano Slagveer.

'Letschert en FC Groningen zijn het niet eens met de uitgedeelde rode kaart en hebben daarom het schikkingsvoorstel afgewezen', zo melden de Groningers in een verklaring. De aanklager deed Letschert maandag een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, vanwege ernstig gemeen spel.

Mitchell Dijks van Heerenveen, die ook rood kreeg omdat hij de doorgebroken Giliano Wijnaldum van FC Groningen in het strafschopgebied onderuit haalde, kreeg een voorstel van één duel schorsing. De aanklager stuurde Frank Demouge van Roda JC een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn rode kaart tegen NAC Breda (1-5).