Volledig scherm
Timo Letschert. © BSR Agency

Letschert terug in selectie FC Utrecht na disciplinaire schorsing

Timo Letschert sluit vanaf morgen weer aan bij de selectie van FC Utrecht. De verdediger was zaterdag, na een incident in de rust van de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (5-0), door trainer Dick Advocaat uit de spelersgroep verwijderd. Hij krijgt de ‘hoogst mogelijke’ boete van de club.

Letschert liet zich in de rust van het duel met ADO gaan tegenover staf en selectie en kreeg het vooral verbaal aan de stok met assistent-trainer Zeljko Petrovic. Voor Advocaat was het reden om hem direct te wisselen en dus disciplinair te schorsen. Hoewel hij nog niet welkom was, bood Letschert zondag op de ingelaste extra training direct zijn excuses aan tegenover spelers en staf op Sportcomplex Zoudenbalch. Tot en met vandaag volgde Letschert een individueel programma en trainde hij dus niet met de groep.

De excuses van Letschert zijn dus geaccepteerd, hoewel de 25-jarige speler wel de hoogst mogelijke boete krijgt opgelegd. Dat bedrag zal worden besteed aan een groot gezamenlijk project van FC Utrecht Maatschappelijk en het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor de realisatie van een skybox in het ziekenhuis. 

Letschert beloofde eveneens hulp te gaan zoeken om dergelijke woede-uitbarstingen in de toekomst te voorkomen.