Volledig scherm
© EPA

Licentiecommissie blijft bij besluit over FC Twente

De KNVB-licentiecommissie heeft haar voorgenomen besluit om FC Twente naar de Jupiler League te laten degraderen definitief gemaakt. Eerder vandaag adviseerde de CSR nog negatief, maar de licentiecommissie legt dat oordeel naast zich neer en ziet hierin geen aanleiding om tot andere besluitvorming te komen.

,,De KNVB-licentiecommissie heeft ons hierover inmiddels bericht'', zegt Onno Jacobs op de website van FC Twente. ,,Wij zien op dit moment geen aanleiding om de koers richting het kortgeding te veranderen.''

De KNVB schrijft op haar website: ,,De licentiecommissie is van oordeel dat er in het advies van de CSR geen nieuwe feiten en omstandigheden zijn opgenomen die een aanpassing van de voorgenomen besluiten rechtvaardigen.''

Na het negatieve advies van de CSR, die bestaat uit tien profvoetballers en vier vakbondsleiders, hebben de leden van de licentiecommissie donderdag direct overleg gehad. ,,Om iedereen zo snel mogelijk duidelijkheid te geven'', liet de KNVB weten.

FC Twente wordt vrijdagochtend om 10.00 uur verwacht in Utrecht voor het kort geding. De Tukkers eisen daarin dat de intrekking van de licentie ongedaan wordt gemaakt. Als Twente daadwerkelijk moete afdalen naar de Jupiler League, vanwege het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren, mag De Graafschap toch in de Eredivisie blijven. De Superboeren degradeerden afgelopen zondag, maar verkeren door de complexe situatie rond Twente in onzekerheid over hun toekomst.

Volgens FC Twente is de toekomst van de club bij een verplichte degradatie naar de Jupiler League ernstig in gevaar. De landskampioen van 2010 dreigt dan failliet te gaan, aldus de clubleiding.