Licht valt uit in De Kuip, Feyenoord - VVV tijdelijk gestaakt

VIDEODe competitiewedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo is al na 1 minuut onderbroken. Het duel was net begonnen toen het licht uitviel in De Kuip. Alle lampen in de vier grote lichtmasten van het Rotterdamse stadion hielden er plotseling mee op.

De toeschouwers besloten direct de zaklamp op hun telefoons aan te zetten, wat zorgde voor een bijzondere sfeer in de schemerachtige Kuip. Scheidsrechter Bas Nijhuis besefte dat verder spelen op deze manier echter niet mogelijk was. De spelers bleven aanvankelijk op het veld en hielden zichzelf warm door wat ballen over te spelen. Na een paar minuten besloot Nijhuis echter de spelers terug naar de kleedkamers te sturen.

Onduidelijk is of het duel weer kan worden hervat en zo ja wanneer. ,,We hopen de wedstrijd te kunnen hervatten, blijft u rustig op uw plaats zitten’', zei de stadionspeaker. ,,Er wordt hard gewerkt.’'

Volledig scherm
© Pro Shots

Spandoeken

De supporters van Feyenoord hadden voor de aftrap met spandoeken juist duidelijk gemaakt dat ze dolgraag in De Kuip willen blijven. Het stadion, geopend in 1937, is verouderd en de clubleiding wil graag naar een nieuw stadion toe. De toekomstige thuishaven van Feyenoord moet verrijzen op de oever van de Maas, vlakbij De Kuip. Al jarenlang wordt gediscussieerd over het project, genaamd Feyenoord City. Heel wat fans van de Rotterdamse club willen helemaal geen nieuw stadion en grepen de thuiswedstrijd tegen VVV aan om hun liefde voor De Kuip te tonen. ‘SOS, Save Our Stadion’, stond op een van de doeken.

Volledig scherm
© ProShots