Volledig scherm
© ProShots
1
EINDE
0
  • Chris Kum 70'

Roda passeert Go Ahead na zege in degradatiekraker

Roda JC heeft hele goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De Limburgers boekten in eigen huis een gelukkige 1-0 zege op Go Ahead Eagles en wippen daardoor in de stand over de tegenstander van vanavond heen. Verdediger Chris Kum was de matchwinner in Kerkrade.

Nabeschouwing

Roda JC klom dankzij de derde overwinning van dit seizoen van de zeventiende naar de veertiende plek, met twintig punten uit 23 wedstrijden. Go Ahead heeft er negentien en zakte naar de zestiende plek, een positie die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

Kum beloonde de Limburgers wel heel rijkelijk voor een slecht optreden in het degradatiegevecht met Go Ahead Eagles, dat beter voetbalde en ook veel meer kansen kreeg. De ploeg van trainer Hans de Koning had dan ook het nodige zelfvertrouwen overgehouden aan de recente overwinningen op NEC en ADO Den Haag. 

Volledig scherm
© Getty Images

De bezoekers waren bijna negentig minuten beter dan de thuisploeg, die vanaf de tribune werd gesteund door onder anderen de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotajev en diens adviseur Nicolas Anelka. De voormalige Franse topspits zal met enige weemoed hebben gedacht aan de tijd dat hij zelf speelde voor grote clubs als Arsenal, Real Madrid en Liverpool. Een groot contrast met wat hij vrijdag in Kerkrade kreeg voorgeschoteld. Roda JC, dat zich vorige maand versterkte met liefst negen spelers, creëerde amper kansen.

Go Ahead Eagles deed dat wel, maar de mannen van De Koning sprongen daar onzorgvuldig mee om. Xandro Schenk knalde op de vuisten van keeper Benjamin van Leer, Elvis Manu zag hoe zijn inzet vlak voor de doellijn werd weggetrapt door Ard van Peppen en Sam Hendriks verslikte zich een kwartier na rust in de bal. De spits had de bal op een meter voor de doellijn voor het intikken gekregen van Daniel Crowley, maar faalde jammerlijk.

Twintig minuten voor tijd werden al die missers afgestraft door Roda JC. Bij een indraaiende vrije trap van Mitchel Paulissen stond verdediger Joey Groenbast van Go Ahead te slapen. Hij liet Kum weglopen en zag hoe de verdediger de bal langs keeper Theo Zwarthoed schoot.

Volledig scherm
© pro shots

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Gele kaart Dani Schahin

Er komen vier minuten extra tijd.

Mitchel Paulissen wordt vervangen door Daryl Werker

Xandro Schenk wordt vervangen door Leon de Kogel
Een spits voor een verdediger. Go Ahead neemt nu alle risico's in de jacht op de gelijkmaker.

Go Ahead heeft nog een kleine tien minuten om een zeer ongelukkige nederlaag te voorkomen. Roda trekt zich terug op eigen helft en koestert de 1-0 voorsprong door het doelpunt van Kum.

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Gyliano van Velzen wordt vervangen door Ognjen Gnjatic

Sam Hendriks wordt vervangen door Ludcinio Marengo

Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Kostbare punten lonken voor Roda. Bij deze stand passeren de Limburgers Go Ahead op de ranglijst en klimmen ze naar de veertiende plaats in de Eredivisie.

GOAL! 1-0 Roda JC. Chris Kum scoort.
Een glimlach bij Nicolas Anelka op de tribune, want volledig tegen de verhouding in komt Roda op voorsprong. Kum is bij een vrije trap aan de aandacht ontsnapt en schiet ongehinderd raak.

Gele kaart Daniel Crowley

Go Ahead verdient een doelpunt, maar weet de kansen maar niet te benutten. Deze keer is het invaller Suk die de bal na een scherpe voorzet niet onder controle krijgt.

Abdul Ajagun wordt vervangen door Beni Badibanga

Paulissen heeft zijn vizier vanavond niet op scherp staan. Na goed doorzetten van Milec vanaf de rechterkant schiet de aanvaller van Roda de bal wild over.

Sebastien Locigno wordt vervangen door Joey Suk

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots

De grootste kans van de wedstrijd tot nu toe is niet besteed aan Sam Hendriks. Na een puike voorzet van Daniel Crowley hoeft de spits van Go Ahead de bal alleen maar in een leeg doel te lopen, maar hij frommelt de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Gele kaart Sebastien Locigno

Kum krijgt een opgelegde kans na een slim genomen vrije trap, maar de verdediger van Roda maait volledig over de bal heen.

Gele kaart Marcel Ritzmaier

Net als aan het begin van de eerste helft krijgt Manu ook nu weer meteen een grote kans. Zijn stiftje wordt door de verdediging van Roda net voor de lijn weggehaald.

Tweede helft begonnen

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
1
3
Rode kaarten
0
0
Balbezit
44%
56%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
1
8
Vrije trappen
10
14
Overtredingen
10
11
Buitenspel
4
0
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
3
2
Gered door de doelman
2
2
Schoten naast
7
7
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-2-1-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven