Volledig scherm
© ProShots
2
EINDE
1
  • Bjørn Johnsen 69'
  • Abdenasser El Khayati 90'+2'
  • Fran Sol 40'

Weergaloze El Khayati flikt het weer tegen Willem II

Met een weergaloze Nasser El Khayati bleef ADO Den Haag vanavond op koers voor de play-offs. De 29-jarige middenvelder schoot zijn ploeg in blessuretijd ijzig kalm vanaf de strafschopstip naar een dik verdiende 2-1 zege op Willem II.

Nabeschouwing

Zonder een spoortje van twijfel pakte El Khayati de bal nadat scheidsrechter Kooij een domme overtreding van Kostas Tsimikas op Lex Immers terecht bestrafte. Wie anders had het klusje moeten klaren? Niet veel later kon de ADO-aanhang opgelucht juichen: Toch weer geflikt.

Willem II haalt op een of andere manier het beste in de Rotterdammer naar boven. In de beide duels die hij met ADO in Tilburg speelde - en won - was hij met zijn treffers beslissend. En ook vanavond in eigen huis stal hij de show. Nadat hij in de eerste wedstrijden van dit jaar iets minder dominant aanwezig was, eiste El Khayati weer ouderwets alle ballen op. En vrijwel steeds had hij een creatieve oplossing in huis.

ADO had al veel eerder moeten profiteren van de vindingrijkheid van El Khayati. Maar volkomen tegen de verhouding in ging Willem II met een voorsprong de rust in. Uitgerekend dankzij de van ADO gehuurde Thomas Meissner, die in de 40ste minuut na een vrije trap bij de tweede paal over het hoofd werd gezien en de bal met links voorgaf op Fran Sol: 0-1. Ter hoogte van de tribune waar hij vorige week tegen Vitesse nog als ADO-supporter zat, vierde de Duitser zijn eerste assist van het seizoen uiterst ingetogen.

Veel reden om uitbundig te doen had Willem II ook niet. ADO was onder aanvoering van El Khayati tot de 0-1 heer en meester en had al op een ruime voorsprong kunnen staan. Dat dat niet gebeurde mocht vooral Lex Immers zich aanrekenen. De middenvelder creëerde halverwege de eerste helft een niet te missen kans voor zichzelf, maar schoot van dichtbij tegen Willem II-verdediger Darryl Lachman.

Na rust schakelde El Khayati nog maar eens een tandje bij. Halverwege de tweede helft legde de bal panklaar op het hoofd van Bjørn Johnsen nadat hij Fernando Lewis het bos in gestuurd had. Omdat ADO daarna kansen bleef missen, leek een gelijkspel het maximaal haalbare. Totdat El Khayati alsnog een buitenkansje kreeg.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft!

GOAL! 2-1 ADO! Abdenasser El Khayati benut strafschop
Een domme overtreding van Tsimikas wordt beloond met een penalty. El Khayati schuift deze eenvoudig binnen.

Jordy Croux wordt vervangen door Thom Haye

Thomas Meißner wordt vervangen door Jop van der Linden

Gele kaart Darryl Lachman

GOAL! 1-1 ADO! Doelpunt Bjørn Johnsen
Een voorzet van El Khayati wordt binnengekopt door Johnsen. Willem II-verdediger Meissner schreeuwt het uit en claimt dat hij naar de grond werd getrokken door de ADO-spits.

Erik Falkenburg wordt vervangen door Edouard Duplan

Bijna de gelijkmaker! Johnsen kopt op doel, maar ziet de bal vlak langs de paal verdwijnen.

ADO gaat op dezelfde voet verder als in de eerste helft, maar dat doet doelman Branderhorst ook. De keeper van Willem II redt goed op een schot van El Khayati.

Tweede helft begonnen

Eyong Enoh wordt vervangen door Elmo Lieftink

Einde eerste helft

GOAL! 0-1 Willem II! Doelpunt Fran Sol
Waar ADO al vier of vijf keer had kunnen scoren, is het Willem II dat toeslaat. Een harde voorzet wordt binnengetikt door Fran Sol.

Gele kaart Fernando Lewis

Gele kaart Pedro Chirivella

Een flinke knal van ver van Lex Immers, maar opnieuw redt Branderhorst Willem II. Het is eigenlijk ongelooflijk dat de thuisploeg nog niet op voorsprong staat.

Het is een bizarre schiettent in het zestienmetergebied van Willem II, maar wonderbaarlijk genoeg komt ADO niet op voorsprong. Immers kan zelfs rustig een hoek kiezen als hij op de vijfmeterlijn staat, maar hij vergeet de bal hard binnen te schieten.

Opnieuw een kans voor ADO! Immers schiet een weggekopte voorzet in één keer op doel, maar ziet zijn inzet vlak langs het doel verdwijnen.

El Khayati probeert het van ver en Branderhorst brengt ternauwernood redding op het harde schot. Willem II staat onder druk van ADO.

ADO is de bovenliggende partij. De Hagenaars vallen flink aan, maar tot grote kansen leidt het nog niet. Willem II loert op de counter.

laad oudere berichten
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
0
3
Rode kaarten
0
0
Balbezit
65%
35%
Strafschoppen
1
0
Hoekschoppen
7
4
Vrije trappen
17
8
Overtredingen
8
13
Buitenspel
0
5
Schoten op paal / lat
0
0
Schoten op doel
9
1
Gered door de doelman
0
6
Schoten naast
12
2
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-4-2
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven