Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Lodeweges rechterhand van Koeman bij Oranje

Dwight Lodeweges, de assistent-trainer van PEC Zwolle, is de nieuwe assistent-trainer van het Nederlands elftal. De KNVB huurt Lodeweges voor de komende periodes van PEC. Per 1 juli is de Voorthuizenaar definitief de rechterhand van Ronald Koeman, de bondscoach van Oranje. 

Zo hoeft de KNVB het contract van Lodeweges niet af te kopen en heeft PEC nog het hele seizoen beschikking over haar assistent-trainer. De uitkomst is een compromis van weken onderhandelen. 

De oud-verdediger werkte eerder al bij de KNVB als coach van Oranje onder 20. Lodeweges stopte daar afgelopen najaar mee, omdat hij dit niet meer kon combineren met zijn functie bij PEC Zwolle.

Lodeweges is erbij tijdens de oefeninterlands tegen Engeland (23 maart), Portugal (26 maart), Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni).

De KNVB hoopt in de loop van deze week de volledige technische staf van Koeman te kunnen presenteren. Kees van Wonderen is de andere beoogde assistent, Patrick Lodewijks de keeperstrainer.

  1. ‘Ik verwacht een ruime overwinning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’
    AFTELLEN NAAR PSV-FEYENOORD

    ‘Ik verwacht een ruime overwin­ning voor PSV, maar geen 10-0 hoor’

    PSV – Feyenoord is op voorhand een boeiende wedstrijd. PSV strijdt met Ajax om de titel. En Feyenoord wil de derde plaats vasthouden, want AZ hijgt in de nek. Ook interessant: drie dagen later speelt Feyenoord de bekerkraker tegen Ajax. In deze korte rubriek blikken bekende Nederlanders vooruit, zowel van binnen als van buiten de voetbalwereld. Vandaag: misdaadverslaggever én PSV-supporter John van den Heuvel.