Louis van Gaal over wegvallen Frenkie de Jong en Depay: ‘Ik houd voor hen plek vrij in WK-selectie’

Een dag voordat Oranje de groepsfase van de Nations League afsluit tegen België, blikten Louis van Gaal en aanvoerder Virgil van Dijk vooruit op de ontmoeting. De bondscoach was vooral jaloers op zijn collega van België, die met Thibaut Courtois over een ‘keeper van niveau beschikt’. Ook stak hij de geblesseerden Frenkie de Jong en Memphis Depay ‘een hart onder de riem'.

30 reacties

 • L de Vries

  2 maanden geleden
  Muv Blind snap ik de discussie over het aantal Ajacieden niet. De rest is terecht opgesteld, want in vorm en vooralsnog laten ze t wel zien. Vooral Timber, Berghuis en Bergwijn. Wie had je dan geselecteerd? Vanavond lekker België inpakken en dan volgend jaar een mooi kadootje hier met hopelijk Spanje, Italië en Frankrijk in de ‘eindronde’ van de NL.
 • Frenklin van Dartel

  2 maanden geleden
  Het komt van Gaal goed uit dat er 3 spelers niet mee kunnen doen kan hij zijn vriendjes van AJAX weer opstellen waar zijn liefde en voorkeur naar uit gaat. De rest van het land of spelers in Buitenland tellen in zijn ogen niet mee. Jammer dat een zogenaamde toptrainer die iedereen afblaft er zo over denkt. Blind de slak mag er wel bij zijn en staat er ook zeker in. zijn pa is assistent bondscoach die er zelf niets van gebakken heeft toen hij er alleen voor stond. Dan noemen we dan beleid KNVB
 • Paul Jong

  2 maanden geleden
  @M. Ronald Markant. Noem 1 speler van Feyenoord of PSV die beter is dan de huidige selectie, in vorm is en fit en elke wedstrijd speelt.
 • Maria Yvonne Franssen

  2 maanden geleden
  @E.Hoogeweij Amnesty International heeft 4 jaar actie gevoerd over de arbeidsmigratie-omstandigheden in Qatar. Er is overleg geweest met de FiFA en alle betrokken partijen. Het WK heeft de aandacht gevestigd hierop en er is zelfs een schadefonds in de maak voor arbeidsmigranten. Let wel: de omstandigheden waren slecht voor het WK-evenement en buiten het WK-evenement. Ook in Europa zijn sinds de Franse Revolutie ruim 150 jaar verstreken voordat er sprake was van mensenrechten en sociale rechten.
 • Geert Schonenberg

  2 maanden geleden
  @ Martijn Buis: Haha , hier hetzelfde... ;)
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”