Cody Gakpo viert zijn doelpunt tegen Vitesse.
Volledig scherm
Cody Gakpo viert zijn doelpunt tegen Vitesse. © BSR Agency

Lucius: Gakpo gaat beslissend zijn met een goaltje uit de omschakeling

Aanhaken of afhakenPSV en Feyenoord vechten aanstaande zondag (14.30 uur) in een onderling duel om plek drie en misschien wel meer dan dat. De winnaar vindt aansluiting bij Ajax en AZ. Wie haakt aan en wie haakt af? Dagelijks blikken we vooruit met een oud-speler/trainer van beide clubs. Vandaag deel 3: Theo Lucius.

Welke ploeg vindt aansluiting bij de top?
,,PSV. In totaliteit hebben zij een beter team dan Feyenoord. De laatste weken presteren ze stabieler en de rust binnen de club is naar mijn idee ook wedergekeerd. Ik denk dat ze klaar zijn voor zondag en een kleine overwinning gaan boeken op Feyenoord. Het zal een open wedstrijd worden waarin beide ploegen een goed georganiseerde defensie neerzetten. Ze zullen beiden niet blind gaan aanvallen, want dan snijden ze zichzelf in de vingers.”

Welke speler beslist de wedstrijd?
,,Ik denk dat Cody Gakpo zondag beslissend gaat zijn met een goaltje vanuit de omschakeling. De ruimte die hij gegarandeerd gaat krijgen en zijn dreiging binnendoor gaan ervoor zorgen dat hij de gevaarlijkste man van het veld wordt. Daarnaast heeft PSV meer snelheid dan Feyenoord. Daar gaat het hele team van profiteren.” 

Theo Lucius.
Volledig scherm
Theo Lucius. © Milan Rinck

Leven de titelkansen nog voor de winnaar?
,,Nee, dat is echt nog veel te ver weg. PSV moet eerst de échte aansluiting vinden voordat er gespeculeerd kan worden over titelaspiraties. Ze moeten in de resterende eredivisiewedstrijden laten zien dat ze stabiel zijn als ploeg. Eigenlijk moeten ze ervoor zorgen dat ze gewoon geen wedstrijden meer verliezen. Dan pas kan er gedacht worden aan een eventueel kampioenschap.” 

Wat wordt de uitslag?
,,Aangezien zowel PSV als Feyenoord niet klakkeloos gaat aanvallen, zullen er weinig goals gaan vallen. Daarbij gaan de verdedigende linies ook niet al te hoog staan, denk ik. PSV gaat de drie punten in Eindhoven houden dit weekend na een 2-1 overwinning.”