Volledig scherm
Coach Dick Lukkien van FC Emmen. © BSR Agency

Lukkien: Uitstekende uitgangspositie verzilveren

Pasen is het feest van de wederopstanding. Na enkele moeizame weken heeft FC Emmen de draai gevonden. Op bezoek bij De Graafschap kan FC Emmen een belangrijke stap zetten richting directe handhaving. 

,,Winnen we bij De Graafschap, dan kan Excelsior ons mathematisch nog inhalen. Ik ben benieuwd of hen dat gaat lukken", zei trainer Dick Lukkien tegenover FOX Sports. FC Emmen heeft zich met twee zeges en een gelijkspel in de laatste drie duels in een uitstekende positie gemanoeuvreerd - het staat vijf punten boven de degradatiestreep. ,,Nu moeten we ons harde werken, verzilveren.”

‘Hebben nog niks’

Of Lukkien had verwacht dat FC Emmen zich enkele wedstrijden voor het einde al zou veilig spelen? ,,We hadden het gehoopt. Ik had goede verwachtingen bij de spelersgroep, maar met een aantal jongens die vorig jaar nog in de eerste divisie speelden was het wel even afwachten. Maar we hebben nog niks.”

De coach wil dan ook nog niet van een prima seizoen spreken. ,,Als we ons direct handhaven dan is iedereen blij.” De Graafschap en FC Emmen trappen dinsdagavond (18.30 uur) af op de Vijverberg. 

  1. Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Maher: Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren

    Adam Maher besliste de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV (3-0) zaterdag in de 82ste minuut met een fraai schot van afstand. Gevoelens van revanche had de middenvelder niet, zei hij in De Galgenwaard. ,,Natuurlijk is het lekker om tegen PSV te scoren, maar het is niet zo dat ik er extra op gebrand was. Ik heb daar hele mooie tijden meegemaakt en kampioenschappen beleefd", zei Maher. ,,Ik ben weggegaan in een mindere periode, maar dat is ook voetbal.”