Volledig scherm
© anp

Lurling op amateurbasis terug bij FC Den Bosch

UpdateAnthony Lurling keert terug bij FC Den Bosch. De 37-jarige speler heeft met de Brabantse club overeenstemming bereikt over een meerjarige samenwerking. Onderdeel van de overeenkomst is de steun die Lurling zal krijgen van hoofdsponsor Amacom BV bij het opstarten van een maatschappelijke carrière.

Lurling gaat bij FC Den Bosch op amateurbasis aan de slag. Als zijn spelerscarrière erop zit, krijgt hij een functie in de jeugdopleiding van Brabant United, waarin FC Den Bosch samenwerkt met RKC Waalwijk. Lurling verwacht nog 2 jaar actief te zijn als speler. 'Ik wil graag, zoals de laatste jaren bij NAC, belangrijk zijn voor mijn club. Daar voel ik me fysiek nog sterk genoeg voor. Hopelijk levert dat deelname aan de play-offs en mogelijk meer op', aldus Lurling, die volledig hersteld is van een knieoperatie.

Op 17-jarige leeftijd maakte Lurling in het seizoen 1994-1995 zijn debuut in het eerste elftal van FC Den Bosch. Lurling speelde tot 1999 bij de club waar hij opgroeide. Zeven jaar later werd hij door 1.FC Köln voor een jaar aan FC Den Bosch verhuurd. Lurling voetbalde verder voor Feyenoord, NAC Breda en RKC Waalwijk. Eind januari vertrok hij van NAC naar sc Heerenveen, maar kwam daar door een knieblessure niet veel in actie.