Volledig scherm
Adam Maher. © anp

Maher voor vijf jaar naar PSV

UpdatePSV heeft met AZ een akkoord bereikt over de transfer van Adam Maher. De 19-jarige international ondergaat morgen de medische keuring en zet daarna zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar bij de club uit Eindhoven. Dat maakte technisch manager Marcel Brands vandaag bekend.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Maher meldt zich net als de andere internationals op maandag 8 juli bij Phillip Cocu, de nieuwe hoofdtrainer van PSV. De geboren Marokkaan had nog een contract tot medio 2015 in Alkmaar, maar sprak afgelopen seizoen al meermaals de ambitie uit om een stap hogerop te maken. Maher wilde naar Ajax of PSV, voor een transfer naar het buitenland vindt hij het nog te vroeg. De spelmaker werd bij Ajax genoemd als mogelijke opvolger van Christian Eriksen, maar concreet werd de Amsterdamse interesse nooit.

PSV deed in de winterstop al een poging om Maher naar Eindhoven te halen, maar dat mislukte toen. Na de verkoop van Jeremain Lens en Dries Mertens, die PSV deze zomer bijna 20 miljoen euro opleverde, had Brands wel de financiële mogelijkheden om de international aan te trekken. 'Het is een lang gekoesterde wens om hem naar PSV te halen', zei Brands, die er eerder als technisch directeur bij AZ in slaagde om Maher uit handen van Engelse clubs te houden. 'Met hem hebben we weer een zeer talentvolle Nederlandse speler in huis. Dat past in de filosofie van PSV. Ik ben er heel blij mee, want we wilden hem graag hebben, maar niet ten koste van elke prijs. Daar zijn we uitgekomen.'

De nummer 2 van afgelopen seizoen uit de eredivisie beleeft deze zomer een ware metamorfose. PSV nam afscheid van vaste krachten als Lens (Dinamo Kiev), Mertens (Napoli), Erik Pieters (Stoke City), Boy Waterman, Atiba Hutchinson en Wilfred Bouma. Mark van Bommel zette in mei een punt achter zijn carrière. Cocu heeft de taak gekregen om een nieuw team op te bouwen, waarbij PSV weer nadrukkelijk gaat kijken naar de jeugd. Doelman Jeroen Zoet keert na een verhuurperiode van 2 jaar bij RKC Waalwijk terug naar Eindhoven. Maher is na Jeffrey Bruma (Chelsea) en Florian Jozefzoon (RKC) de derde aankoop.

Volledig scherm
© anp