Volledig scherm
Mimoun Mahi juicht na een goal voor FC Groningen. © Pro Shots

Mahi zegt sorry voor gedrag: 'Ik accepteer maatregelen van de club'

Mimoun Mahi heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag bij FC Groningen en mag een weekje meelopen met de maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Dit weekend werd bekend dat Mahi en zijn ploeggenoot Oussama Idrissi uit de selectie van de Groningers waren gezet.

In het gesprek tussen Mahi en de club vandaag heeft hij zijn excuses aangeboden. De aanvaller ging met verbale misdragingen over de schreef tijdens de verloren wedstrijd tegen Willem II (0-1). ,,Ik heb iets niet goed gedaan'', zei Mahi vandaag. ,,En daarvoor heb ik mijn welgemeende excuses aangeboden. Ik accepteer de maatregelen die zijn getroffen en ik zal me maximaal inspannen om dit alles recht te zetten. Ik hoop dat ik volgende week weer de mogelijkheid krijg om terug te keren bij het team. In deze fase heb ik namelijk maar één doel en dat is FC Groningen helpen met mijn spel op het veld. Ik zal er deze week hard aan werken om dat doel weer te kunnen bereiken", luidt zijn verklaring op de website van de club. 

Individueel programma

Voordat het gesprek plaatsvond was al bekend dat de Marokkaans international voorlopig geen deel meer uitmaakt van de eerste selectie van FC Groningen en ook niet in actie komt tijdens de bekerwedstrijd met Roda JC en de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam van komend weekend. Wat hij precies heeft gedaan is nog altijd niet bekend, maar hij mag de komende wedstrijden dus op de bank toekijken. Mahi zal de komende dagen apart van de groep trainen.

Volledig scherm
© Geert van Erven/Soccrates