Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Malacia verlengt contract bij Feyenoord

Feyenoord en Tyrell Malacia zijn het eens geworden over een nieuw contract tot medio 2023. De achttienjarige linksback zet vandaag zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis met de landskampioen. Het huidige contract van de door Feyenoord opgeleide verdediger liep nog tot medio 2019.

De geboren Rotterdammer doorliep vanaf zijn negende de jeugdopleiding van Feyenoord. Op zijn zestiende tekende Malacia zijn eerste profcontract. Dit seizoen maakte de talentvolle vleugelverdediger zijn debuut in het eerste. Dat was in de Champions League thuis tegen Napoli (2-1 winst). Inmiddels heeft Malacia negen competitiewedstrijden en twee bekerwedstrijden op zijn naam staan.

,,Tyrell is een mooi voorbeeld van hoe de opleiding de spelers graag aflevert aan het eerste elftal. Het verlengen van zelf opgeleide spelers blijft speciaal. Ik ben blij dat we Tyrell kunnen toevoegen aan dit rijtje", aldus technisch directeur Martin van Geel die vorige week nog het contract met de eveneens zelf opgeleide Dylan Vente verlengde.