Volledig scherm
Hélène Hendriks in gesprek met Mandy van den Berg. © BSR Agency

Mandy van den Berg wil kapotte knie gaan 'fiksen’

Voetbalster Mandy van den Berg staat bij Valencia langdurig aan de kant. De 28-jarige verdedigster heeft in een competitiewedstrijd een zware knieblessure opgelopen. Onderzoek wees uit dat een kruisband is afgescheurd. De Zuid-Hollandse wanhoopt niet. ,,Dit gaan we fiksen'', liet ze strijdbaar weten.

Van den Berg was tot de zomer van 2017 een vaste waarde en zelfs aanvoerster van Oranje. Op het EK in eigen land raakte ze echter haar basisplaats kwijt. In de gewonnen finale tegen Denemarken (4-2) mocht Van den Berg kort voor tijd invallen. Samen met Sherida Spitse nam ze de beker in ontvangst. Een paar weken na het EK besloot Van den Berg zich, uit teleurstelling over haar 'degradatie' bij Oranje, niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg.

Volledig scherm
2017: Mandy van den Berg kust de trofee die hoort bij de Europese titel. © Getty Images

Van den Berg speelde in Nederland jarenlang bij ADO Den Haag. Na avonturen in Zweden en Noorwegen belandde ze in 2016 in Engeland, waar ze eerst voor Liverpool speelde en later voor Reading. Bij die laatste club liet ze in december 2017 haar contract ontbinden.

Sinds januari 2018 komt Van den Berg uit voor Valencia. Ze had begin dit jaar nog een gesprek met bondscoach Sarina Wiegman over een mogelijke rentree bij Oranje. Van den Berg kreeg toen te horen dat er momenteel geen plek voor haar was in de Nederlandse selectie.