Volledig scherm
© anp

Manu voorkomt in blessuretijd blamage Feyenoord

Na een absentie van 6 jaar is Feyenoord dit seizoen weer van de partij in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Fred Rutten verzekerde zich vanavond in De Kuip op wonderbaarlijke wijze van de begeerde kwalificatie. De Rotterdamse club won met 4-3 van FC Zorja Loehansk uit Oekraïne, na 1-1 vorige week in Kiev.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© epa

De sensationele verlenging van het Europese avontuur komt voor Rutten en de clubleiding van Feyenoord op het juiste moment. Want het machtige legioen was de afgelopen weken nogal ontevreden over de relatief bescheiden aankopen van technisch directeur Martin van Geel. Ook Rutten had dringend behoefte aan een aansprekend resultaat na de aarzelende competitiestart (4 punten uit drie duels).

Ondanks het pijnlijke verlies zondag tegen FC Utrecht (1-2) blaakte Rutten in de aanloop naar de return tegen de Oekraïense subtopper van zelfvertrouwen. 'In De Kuip zijn wij vele malen beter', liet hij vlak voor het duel weten. De ruststand van 2-0 leek hem hem volledig gelijk te geven. Maar feitelijk kwam Feyenoord, dat zeker niet onverdienstelijk speelde, in de eerste helft heel goed weg.

Nadat Prince Segbefia een grote kans had gemist, wees de Deense arbiter Kenn Hansen in de 14e minuut naar de stip na een overtreding van de kwetsbare Sven van Beek. Op advies van zijn grensrechter, die eerst een overtreding van Pilip Boedkivsji had gezien, kwam hij daarop terug. In de 23e minuut schoot Roeslan Malinovskji op de lat.

Feyenoord leidde op dat moment al met 1-0 dankzij een treffer van Mitchell te Vrede. Na een doorkopbal van Terence Kongolo maakte Ruben Schaken er in de 27e minuut niet zonder geluk 2-0 van voor Feyenoord, dat kort na de pauze door een eigen doelpunt van Maxim Bili op 3-0 kwam.

Daarna ging er plotseling van alles fout bij de thuisploeg. Met een indraaiende vrije trap zorgde Malinovskji voor 3-1, waarna de thuisclub nog meer begon te knoeien. Door een rake kopbal van Bili en opnieuw Malinovskji werd het zelfs 3-3. Dankzij het brullende legioen en Manu, die doeltreffend soleerde, ontsnapte Feyenoord alsnog aan een enorme afgang.

Volledig scherm
© anp