Lieke Martens.
Volledig scherm
Lieke Martens. © BSR/SOCCRATES

Martens eindelijk terug bij Leeuwinnen: ‘Ik heb er heel veel zin in’

Lieke Martens is terug bij de Leeuwinnen voor het ‘Tournoi de France’, een oefentoernooi in Frankrijk ter ere van vijftig jaar vrouwenvoetbal in dat land. De speelsters van Barcelona is weer helemaal fit en heeft zin om weer te schitteren voor het nationale elftal.

,,Ik heb er heel veel zin. Gewoon heel leuk om die meiden weer te zien. Ik heb ze natuurlijk wel op de voet gevolgd. Veel meiden ook gesproken, maar het is toch anders als je er niet bij bent. Gelukkig hebben ze het heel goed gedaan", blikt Martens op de social media van de Leeuwinnen terug op de periode dat ze er niet bij was.

Sinds het WK 2019 in Frankrijk was Martens niet meer dan de partij door een teenblessure en dus treft ze ook een aantal nieuwe gezichten bij de Leeuwinnen. ,,De assistent-trainer (Arvid Smit, red.) had ik nog niet gezien. Joëlle (Smits) en Lynn (Wilms) ook nog niet. Leuk dat er nieuwe talenten bijkomen", vindt Martens.

Martens speelt sinds eind november weer bijna alles voor Barcelona, dat in de Spaanse vrouwencompetitie met een voorsprong van negen punten op Atlético Madrid bovenaan staat. ,,Ik ben weer volle bak bezig met mijn club dus ik ga gewoon lekker door. Fijn om weer op het veld te staan met de meiden en dat we weer door kunnen pakken. Dit zijn goede wedstrijden om ons voor te bereiden richting de Olympische Spelen. Ik heb er heel erg veel zin in.”

Toernooi

Op woensdag 4 maart (19.00 uur) is in het Stade de Hainaut in Valenciennes eerst Brazilië de tegenstander en op dinsdag 10 maart (21.00 uur) neemt Oranje het daar op tegen gastland Frankrijk. Tussen deze ontmoetingen wacht op zaterdag 7 maart (19.00 uur) nog het treffen met Canada in havenstad Calais (Stade de l’Épopée). Net als Martens is ook Stefanie van der Gragt weer van de partij. Zij was afgelopen weekend nog trefzeker namens Barcelona in het 5-0 gewonnen duel met CFF Madrid. In dat duel bleef Martens de hele wedstrijd op de bank.

Na het toernooi in Frankrijk hervat Oranje op vrijdag 10 april in en tegen Kosovo de EK-kwalificatiereeks en vier dagen later is Estland in Groningen de volgende opponent op weg naar het EK 2021, dat volgend jaar zomer in Engeland wordt gehouden. 

Stefanie van der Gragt.
Volledig scherm
Stefanie van der Gragt. © BSR Agency

De 24-koppige selectie

Keepers: Lize Kop (Ajax), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid)

Verdedigers: Kika van Es (Everton), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Merel van Dongen (Real Betis), Anouk Dekker (Montpellier), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Danique Kerkdijk (Brighton), Aniek Nouwen (PSV), Lynn Wilms (FC Twente)

Middenvelders: Sherida Spitse (Vålerenga), Jill Roord (Arsenal), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Victoria Pelova (Ajax)

Aanvallers: Vivianne Miedema (Arsenal), Ashleigh Weerden (FC Twente), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Lieke Martens (FC Barcelona), Joëlle Smits (FC Twente)