Volledig scherm
Spitse, samen met Martens (midden) en Vivianne Miedema. © BSR Agency

Martens en Spitse gehuldigd voorafgaand aan oefenduel in Arnhem

Voorafgaand aan de oefeninterland van de Nederlandse voetbalsters tegen Mexico zijn Lieke Martens en Sherida Spitse gehuldigd. Martens speelde vorige maand op de Algarve Cup haar 100ste interland, Spitse speelde op dat toernooi haar 159ste interland en loste daarmee Annemieke Kiesel-Griffioen  af als recordinternational van de ‘Leeuwinnen’.

Beide voetbalsters uit de ploeg die in 2017 in eigen land de Europese titel veroverde, ontvingen in Arnhem een aandenken uit handen uit Jan Dirk van der Zee, de directeur amateurvoetbal van de KNVB.

De 26-jarige Martens, linksbuiten bij FC Barcelona, tekende in 100 interlands voor 40 doelpunten. Spitse (28) heeft nu 159 interlands (30 doelpunten) op haar naam staan. Kiesel-Griffioen kwam tussen 1995 en 2001 tot 156 optredens in Oranje. ,,Een fantastische mijlpaal, 159 interlands’', zei Rafael van der Vaart in een videoboodschap tegen Spitse. ,,De EK-finale in 2017 was het hoogtepunt. Maar stiekem hoop ik dat er op het komende WK in Frankrijk een nóg mooiere wedstrijd bijkomt’', aldus Van der Vaart.

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.