Volledig scherm
Cuco Martina (l) feliciteert Jeremiah St Juste met zijn goal. © BSR Agency
4
EINDE
0
  • Tonny Vilhena 28'
  • Calvin Verdonk 52'
  • Jeremiah St. Juste 54'
  • Jens Toornstra 63'

Martina debuteert bij Feyenoord met ruime winst tegen De Graafschap

Met de debuterende Cuco Martina in de basis boekte Feyenoord een ruime overwinning op De Graafschap, dat de Rotterdammers alleen voor rust enigszins kon bijbenen: 4-0.

Volledig scherm
Calvin Verdonk maakte zijn eerste eredivisiegoal. © BSR Agency

Door Mikos Gouka 

Hoe stroef Feyenoord dit seizoen ook speelt, in de eigen Kuip kan de ploeg weinig gebeuren. Alleen Fortuna Sittard verraste de formatie van Giovanni van Bronckhorst. De Graafschap, geteisterd door een griepgolf, deed leuk mee tegen een Feyenoord dat vooral in deel één plichtmatig oogde. Maar de Rotterdammers boekten een ruime zege op de degradatiekandidaat uit Doetinchem.

Nog altijd zonder de gepasseerde Nicolai Jørgensen, maar met debutant Cuco Martina in plaats van de eveneens gepasseerde Jan-Arie van der Heijden moest Feyenoord op jacht naar eerherstel. De nederlaag tegen Excelsior en het feit dat de ploeg maar vier punten pakte in de laatste vijf competitiewedstrijden, zorgden voor chagrijn in Rotterdam. Al klonk er al voor de aftrap toch nog gejuich omdat Ajax in Almelo tegen Heracles kopje onder was gegaan.

De openingstreffer mocht De Graafschap op het conto schrijven van Sven Nieuwpoort. De verdediger ging zomaar op zijn gat zitten en dat vormde de inleiding tot de treffer van Tonny Vilhena. Tot de rust was het karig wat de morrende Kuip kreeg voorgeschoteld. Maar na rust volgden er wel treffers tegen een steeds zwakker ogende De Graafschap. De verdedigers Calvin Verdonk en Jeremiah St. Juste zorgden voor 2-0 en 3-0. Jens Toornstra kopte een fraaie voorzet van Jordy Clasie in: 4-0.

Van Bronckhorst bracht Jørgensen voor Robin van Persie en Yassin Ayoub voor Verdonk. En later Orkun Kökcü voor Sam Larsson. Debutant Cuco Martina mocht de hele wedstrijd blijven staan. De huurling is een week na zijn komst al basisspeler in Rotterdam. Van Bronckhorst wilde waarschijnlijk niet te lang wachten. Na de lastige uitwedstrijden tegen FC Groningen en PSV wacht immers in de eigen Kuip de halve finale van het bekertoernooi tegen Ajax. De wedstrijd die Feyenoord opnieuw dichtbij een prijs kan brengen. Dat het veldspel van de Rotterdammers zo stroef blijft, zou dan hier en daar zelfs tot een bedrijfsongevalletje worden gebagatelliseerd.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
20:45
FeyenoordFEY
away logo