Volledig scherm
© EPA

Masterplan KNVB: Rollen voor Kuyt, De Visser en Stam

De namen van kopstukken als Gullit, Adriaanse, Ten Cate en Van Hanegem waren al bekend. Maar de KNVB heeft nog een keur aan prominente vakmensen bereid gevonden om mee te werken aan het nieuwe Masterplan waar het totale Nederlandse voetbal zijn schouders onder zet. Onder anderen Dirk Kuyt, Jaap Stam, Martin van Geel, Bert van Marwijk, Foppe de Haan, Erik ten Hag, Henk Fräser en Piet de Visser zitten in werkgroepen die sinds een halfjaar draaien.

In mei wil men een gezamenlijk plan voor vernieuwing en verbetering presenteren onder de noemer 'De Hollandse School 2.0'. In die maand hebben de clubs in de algemene vergadering betaald voetbal het laatste woord over het project.

,,De werkgroepen zijn aan de slag met de 11 speerpunten die zijn voortgekomen uit het grote congres van december 2014 in Utrecht'', stelt Jelle Goes, technisch manager van de voetbalbond in een update in AD Sportwereld. ,,In totaal zijn intussen meer dan 70 mensen betrokken, uit alle geledingen van ons voetbal en daarbuiten.'' 

Ook bondscoach Danny Blind en zijn staf hebben hun rol. Blind leidt een werkgroep die kijkt hoe er hogere eisen kunnen worden gesteld aan verdedigen. Ruud van Nistelrooy richt zich op een ander item, 'meer weerstand creëren in wedstrijden en trainingen bij de jeugdopleidingen'. Daarnaast kan de KNVB putten uit gesprekken met Nederlandse trainers in buitenlandse topcompetities zoals Ronald Koeman en de staf van Louis van Gaal bij Manchester United.

En ook Guus Hiddink denkt op de achtergrond nog steeds mee. ,,Voor daar allerlei verhalen van komen: Guus stond aan de wieg van dit project en blijft op de hoogte vanuit een blijvende betrokkenheid bij het Nederlandse voetbal,'' zegt Goes.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement