Volledig scherm
© ANP Pro Shots

Matavz dringt bij Groningse directie aan op transfer naar PSV

Tim Matavz legt zich niet zonder slag of stoot neer bij het uitblijven van een transfer naar PSV. De spits van FC Groningen heeft de directie duidelijk gemaakt dat hij dolgraag naar Eindhoven verhuist, als de twee clubs er uit komen. In Nederland ziet hij Ajax en PSV als stap omhoog.

Volledig scherm
© anp

Matavz ziet het voorlopig niet zitten om zijn nog twee seizoenen doorlopende contract in Groningen te verlengen, iets wat de clubleiding graag wil. 'We stellen die beslissing in elk geval tot na 1 september uit en het is de vraag of Tim nog langer in Groningen wil voetballen', zegt zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel.

Dat zou betekenen dat ook FC Groningen er baat bij heeft om Matavz deze zomer nog te verkopen. Een jaar later, met een contract dat nog slechts een seizoen doorloopt, zal zijn transferwaarde normaal gesproken flink zijn gedaald. 'Het zou helemaal niet raar zijn als Matavz volgend jaar zomer vertrekt', zegt Van Ginkel. 'Er komt een moment dat je verder wilt kijken en klaar bent met een club.'

PSV bracht zaterdagmiddag in het Brabantse Prinsenbeek een eerste bod uit op Matavz, dat door FC Groningen werd afgeslagen. Volgens directeur Hans Nijland heeft technisch manager Marcel Brands meteen aangegeven dat een deal rond Matavz er dan niet in zou zitten. Dat is vanuit Eindhoven nooit bevestigd.

Eerder dit jaar leek de Sloveen al voor zeven miljoen euro naar Napoli te gaan, maar die transfer ketste op het laatste moment af.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP XTRA Voetbal