Volledig scherm
Tim Matavz © Jasper Ruhe/Pro Shots

Matavz vier wedstrijden geschorst voor elleboog en krijgt geldboete van Vitesse

Tim Matavz is voor vier wedstrijden geschorst na het uitdelen van een elleboogstoot aan Denzel Dumfries. De straf werd in hoger beroep uitgesproken, waardoor deze nu definitief is. De straf is conform de eis van de aanklager van de KNVB.

Hoewel Vitesse twee keer in beroep is gegaan én om vrijspraak vroeg, deelt de club nu wel een geldboete uit aan Matavz vanwege onprofessioneel gedrag. Technisch directeur Marc van Hintum geeft aan dat Vitesse het gedrag van Matavz niet vindt passen binnen de fairplay-gedachte van de club.

,,Echter vonden én vinden wij de straf die Tim opgelegd heeft gekregen niet in verhouding. Dat wil niet zeggen dat wij het voorval goedkeuren, integendeel, zo bewijst de opgelegde boete. De straf strookt echter allerminst met schorsingen die opgelegd zijn na soortgelijke incidenten. Dat was de belangrijkste reden om tegen het schikkingsvoorstel in beroep te gaan; een rechtlijnige strafmaat. Wellicht hadden we de commotie grotendeels kunnen voorkomen door direct na het opleggen van de boetes dit ook te communiceren, ware het niet dat wij het verstandig hebben geacht daarmee te wachten totdat er definitief uitsluitsel werd gegeven richting Tim.”

Matavz mist nu de wedstrijden van Vitesse tegen ADO, Feyenoord, Excelsior en VVV. Normaliter keert de spits weer terug tegen Ajax, op 4 maart.