Matchwinner De Ligt: ‘Dit is bizar, dat beseffen wij ook’

VideoToen Ajax 22 jaar geleden voor het laatst de halve eindstrijd van de Champions League bereikte, was Matthijs de Ligt niet eens geboren. Vanavond speelde hij een hoofdrol in de 1-2 overwinning op Juventus. ,,Het is bizar. Dat beseffen wij ook", zei hij na afloop.

De Ligt maakte het zijn directe tegenstander Cristiano Ronaldo wederom lastig. Een moment van onachtzaamheid zorgde ervoor dat de Portugese sterspeler de 1-0 kon binnenknikken. In de tweede helft revancheerde De Ligt zich en tekende hij hoogstpersoonlijk voor de winnende 1-2. 

Bekijk hieronder de 1-2 van Matthijs de Ligt:

,,We flikken het weer. Het is ongelooflijk. Als je de hele wedstrijd bekijkt hoeveel kansen we hebben gehad, dat is niet normaal. We hebben heel veel gecreëerd, maar maakten het maar niet af. Daar werden we gek van.”

Uiteindelijk kwam Ajax niet meer in gevaar en bleef het bij 1-2. In de halve finale wacht een ontmoeting met Manchester City of Tottenham Hotspur. ,,Het is bizar en niet normaal. We zijn heel trots. De supporters zijn trots, iedereen is trots.” Of De Ligt een voorkeur voor een tegenstander heeft laat hij in het midden. ,,We zitten niet voor niets in de halve finale. We doen ons best en zien wel waar het eindigt. Het worden sowieso lastige wedstrijden", sluit hij af.

Volledig scherm
Matthijs de Ligt viert de winst op Juventus. © ANP
  1. Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland
    Video

    Koeman stoort zich aan ‘negatief sentiment’ in Nederland

    Ronald Koeman maakte vanmiddag een bij vlagen kribbige indruk bij de persconferentie voor het laatste EK-kwalificatieduel van morgenavond in Amsterdam tegen Estland. De bondscoach baalde van het sentiment dat leefde in Nederland, nadat Oranje zich zaterdag in Belfast tegen Noord-Ierland plaatste voor het EK. ,,Het gevoel in Nederland was veel te negatief”, doelde Koeman onder meer op de column van Willem van Hanegem op deze site.