Volledig scherm
© BSR Agency
0
EINDE
1
  • Simon Gustafson 76'

Matig FC Utrecht wint bij De Graafschap eindelijk weer eens

FC Utrecht heeft voor het eerst sinds half december weer eens een wedstrijd gewonnen in de eredivisie. Simon Gustafson schoot zijn club vanaf de strafschopstip voorbij De Graafschap: 0-1.

Volledig scherm
© BSR Agency

Door Tim Reedijk

Trainer Dick Advocaat startte vandaag in Doetinchem met Michiel Kramer in de spits, ook vanwege de fysieke problemen van Jean-Christophe Bahebeck. De 30-jarige aanvaller kwam nauwelijks in het spel voor en verzuimde dat te compenseren met een goal. Oog in oog met doelman Hidde Jurjus mikte Kramer naast.

Een vergelijkbare kans was er ook voor Gyrano Kerk, die eveneens voorbij de paal schoot. Het waren de belangrijkste momenten in een wedstrijd die redelijk op slot zat, met niet veel gevaar van beide kanten. Duidelijk was dat het duel een impuls nodig had om een winnaar te krijgen. Die impuls kwam uit de koker van Advocaat en droeg de naam Bahebeck. Eerst zette hij Kerk met een technisch vaardig hakballetje voor de keeper, een paar minuten later ging hij krachtig een duel aan voordat hij werd gevloerd in het strafschopgebied. Gustafson wist, zoals altijd vanaf de stip, wel raad met het buitenkansje.

Door die benutte penalty won Utrecht voor het eerst sinds Heerenveen-uit op 16 december weer eens een wedstrijd in de eredivisie en neemt de club de zesde plek op doelsaldo over van Heracles Almelo. De Graafschap blijft zeventiende met twee punten meer dan hekkensluiter NAC, dat gisteren kansloos verloor in de Johan Cruijff Arena (5-0).

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”