Volledig scherm
Noussair Mazraoui. © BSR Agency

Mazraoui niet met Ajax mee naar Groningen

Noussair Mazraoui mist zaterdag de uitwedstrijd van Ajax tegen FC Groningen. De rechtsback heeft nog te veel last van een enkelblessure die hij dinsdag opliep tijdens de uitwedstrijd bij Juventus. ,,En dinsdag tegen Vitesse zal hij er ook niet bij zijn”, vertelde trainer Erik ten Hag.

Ajax treft met FC Groningen een team in vorm. De club won de laatste zeven thuiswedstrijden en kreeg al 314 minuten geen doelpunt meer tegen voor eigen publiek. Aanvaller Paul Gladon scoorde in de laatste drie duels van FC Groningen.

,,Het is een lastige tegenstander, maar het ligt aan ons zelf hoe lastig het wordt”, zei trainer Ten Hag. ,,We nemen de wedstrijd heel erg serieus en vertrekken vrijdag na de training ook al richting Groningen. Ondanks het drukke programma staan we er fysiek goed op.”

Ten Hag heeft geen contact opgenomen met Kai Sierhuis, de spits die door Ajax is verhuurd aan FC Groningen en nog steeds in de groepsapp van de spelers van Ajax zit. ,,We hebben hem verhuurd. Dit is dus part of the deal. We wensen hem veel succes.”

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Van der Gragt is er eindelijk weer bij: ‘Mentaal was het zwaar’

    Stefanie van der Gragt heeft bij FC Barcelona vrijwel het gehele seizoen geworsteld met blessures. Een kleine drie weken voor de start van het WK meldde de verdedigster zich echter fit en uitgerust bij de selectie van de Nederlandse voetbalsters. ,,Zo, het mocht even duren, maar gelukkig ben ik er weer'', zegt Van der Gragt met opluchting in haar stem. ,,In de aanloop naar het laatste EK was ik bijna het hele seizoen geblesseerd, maar toen pakten we wel de Europese titel. Laten we hopen dat het nu weer zo gaat.”